РЕГИСТРИРАНЕ НА ПОРЪЧКИ

Магазин DC Power приема поръчки, направени изключително и само през интернет страницата на магазина. Не приемаме поръчки по email, телефон, факс, телеграф, чрез пощенски гълъб, димни сигнали или друго средство. Получаване на стока от офиса на магазина не е възможно.


ДОСТАВКА

Доставките на поръчки за територията на България се изпълняват чрез куриерски компании Спиди и Еконт. Можете да изберете доставка до вашата врата, така и до удобен за вас офис на куриера. Цената за доставка се калкулира автоматично при приключването на поръчката и зависи от това дали сте посочили доставка до автомат/офис или до адрес, и дали адресът за доставка се намира в гр. София или на територията на страната.


Доставка
Вид на куриерската услуга
Време за изпълнение
автомат (АПС) или офис на Спиди
Стандарт 24 (Спиди)
1 работен ден (пон-съб)
адрес в гр. София
Градски куриер (1 ден) (Спиди)
1 работен ден (пон-пет)
адрес в страната
Експресна (Спиди)
1 работен ден (пон-пет)
адрес в страната Икономична (Спиди)
2 работни дни (пон-пет)
адрес, офис или автомат в София или страната Еконт Експрес
1 работен ден (пон-съб)


ЗАПЛАЩАНЕ

Клиентите от България могат да заплатят за направените поръчки по един от следните начини:

 • При доставка до адрес:
  • В брой при получаване на доставката
  • С кредитна/дебитна карта посредством преносимо POS устройство, с каквото са оборудвани куриерите на Спиди
 • При получаване от офис на куриера:
  • В брой
  • С кредитна/дебитна карта посредством стационарно POS устройство, с каквото са оборудвани офисите на Спиди
 • При получаване от автомат (АПС) — с кредитна/дебитна карта посредством вградено в автомата POS устройство
 • Чрез банков превод авансово — през сайта на магазина при изпращане на поръчката
За съжаление, поради безобразните ограничения и непосилни изисквания, които НАП наложи на всички онлайн магазини чрез промените в наредба Н-18 от края на 2018 г., считано от 1.04.2019 г. магазин DC Power преустановява за неопределено време възможността за плащане с кредитна/дебитна карта авансово през сайта.

Всички поръчки се изпращат с активирана опция за преглед на стоката, за да се уверите, че съдържанието на пакета отговаря на направената от вас поръчка.


ВРЕМЕ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ

Магазинът обработва поръчки от понеделник до петък с изключение на дните, които са официални празници. Поръчките, постъпили в сайта преди 15:00 ч. в делничен ден, се обработват и предават на куриера същия ден. Постъпилите след края на работното време поръчки се обработват и изпращат на следващия работен ден. Доставките за България се изпълняват както следва:

• ако сте посочили получаване от офис на куриера, пратката ще ви очаква там след 9:30 ч. сутринта на първия работен ден след изпращането на поръчката (за експресни доставки) или след 9:30 ч. сутринта на втория работен ден след изпращането на поръчката (за икономични доставки).

• ако сте избрали доставка до адрес, куриерът ще ви посети между 9:00 и 18:00 ч. на първия работен ден след изпращането на поръчката (за експресни доставки) или между 9:00 и 18:00 ч. на втория работен ден след изпращането на поръчката (за икономични доставки) *

• за всички останали селища доставката се извършва по график и отнема 1-3 работни дни.

* Важи за населените места, в които избраният от вас куриер има разкрити офиси (това покрива над 95% от населението на България).

На сутринта на деня на доставка ще получите съобщение от куриера чрез SMS или Viber на номера, който сте посочили в поръчката, с данни за връзка с куриера, който осъществява доставката.

Обръщаме внимание, че нямаме практиката да се обаждаме по телефона за потвърждение на поръчката – вашата поръчката се счита за подадена с изпращането й през сайта, и се счита за приета от нас в момента, в който изпратим обратно потвърждение с информация за доставката. Копие от поръчката с всички условия (тип и количество продукти, цена, условия и адрес за доставка) се изпраща на посочения от клиента email адрес.


ОТКАЗ ОТ ДОСТАВКА

Вие имате право да върнете закупените продукти в срок 14 дни от приемане на доставката, при което платените суми ще ви бъдат възстановени по реда, описан в общите условия на магазина. Транспортните разходи в двете посоки не подлежат на възстановяване. Вашето право на отказ и връщане може да бъде упражнено само ако пратката е неразопакована, продуктите не са употребявани и търговският им вид не е нарушен.


Последна редакция на документа: 14 февруари 2022 г.