Магазин DC Power приема поръчки, направени изключително и само през интернет страницата на магазина. Не приемаме поръчки по email, телефон, факс, телеграф, чрез пощенски гълъб, димни сигнали или друго средство.


ДОСТАВКА

Доставките на поръчки за територията на България се изпълняват чрез куриерска фирма Спиди. Можете да изберете доставка до вашата врата, така и до удобен за вас офис на куриера. Цената за доставка се калкулира при приключването на поръчката и зависи от вида на избраната услуга:

• До офис на Спиди или до адрес (експресна услуга) – 1 работен ден

• До офис на Спиди или до адрес (икономична услуга) – 2 работни дни

Доставките на поръчки за територията на Румъния и Гърция се изпълняват чрез международна куриерска фирма DPD. Възможни са само доставки до врата. Цената за доставка се калкулира при приключването на поръчката.


ЗАПЛАЩАНЕ

Клиентите от България могат да заплатят за направените поръчки по един от следните начини:

• В брой – дължимата сума се заплаща на куриера при получаване на доставката (наложен платеж)

• Безкасово – през сайта на магазина с кредитна/дебитна карта или банков превод

Клиентите от Гърция и Румъния могат да заплатят за направените поръчки с кредитна или дебитна карта.

Всички поръчки се изпращат с активирана опция за преглед на стоката, за да се уверите, че съдържанието на пакета отговаря на направената от вас поръчка.


ВРЕМЕ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ

Магазинът обработва поръчки от понеделник до събота с изключение на дните, които са официални празници. Поръчките, постъпили в сайта преди 16:30 ч. в делничен ден и преди 11:00 ч. в събота се обработват и предават на куриера същия ден. Постъпилите след края на работното време поръчки се обработват и изпращат на следващия работен ден. Доставките за България се изпълняват както следва:

• ако сте посочили получаване от офис на куриера, пратката ще ви очаква там след 9:30 ч. сутринта на първия работен ден след изпращането на поръчката (за експресни доставки) или след 9:30 ч. сутринта на втория работен ден след изпращането на поръчката (за икономични доставки).

• ако сте избрали доставка до адрес, куриерът ще ви посети между 9:00 и 18:00 ч. на първия работен ден след изпращането на поръчката (за експресни доставки) или между 9:00 и 18:00 ч. на втория работен ден след изпращането на поръчката (за икономични доставки) *

• за всички останали селища доставката се извършва по график и отнема 1-3 работни дни.

* Важи за населените места, в които Спиди имат разкрити офиси (това покрива над 95% от населението на България).

Доставките до Румъния и Гърция отнемат 1-3 работни дни (за Букурещ и Солун – 1 работен ден). За някои по-отдалечени островни райони на Гърция срокът може да бъде 4 работни дни.

След като нашите служители обработят вашата поръчка и я предадат на куриера за доставка, ще получите email от Спиди с номера на товарителницата и точната дата на доставка. На сутринта на деня на доставка ще получите и SMS или съобщение по Viber до мобилния номер, който сте посочили в поръчката. Обръщаме внимание, че нямаме практиката да се обаждаме по телефона за потвърждение на поръчката – вашата поръчката се счита за подадена с изпращането й през сайта.

ОТКАЗ ОТ ДОСТАВКА

Вие имате право да върнете закупените продукти в срок 15 дни от приемане на доставката, при което платените суми ще ви бъдат възстановени по реда, описан в общите условия на магазина. Транспортните разходи в двете посоки не подлежат на възстановяване. Вашето право на отказ и връщане може да бъде упражнено само ако пратката е неразопакована, продуктите не са употребявани и търговският им вид не е нарушен.


Последна редакция на документа: 20 декември 2017 г.