При нас ще намерите всички типове батерии за слухови апарати и кохлеарни импланти на най-големия производител на цинково-въздушни батерии за слухови апарати в света: Rayovac (САЩ/Великобритания). Редица производители на слухови апарати включват батерии от серията Extra Advanced към фабричната окомплектовка на своите продукти.

Магазин DC Power се снабдява с продуктите на Rayovac от завода на производителя във Великобритания и гарантира тяхната максимална свежест и дълготрайност. Срокът на годност за всеки вид батерии е посочен на съответната продуктова страница. Това ви позволява да планирате по-добре вашето потребление и да се възползвате от допълнителните отстъпки за количества, които предлагаме.

Extra Adv. N°10 (PR70)
Rayovac
5.90 лв.
Пакет (6 броя) батерии за слухов апарат Rayovac Extra Advanced модел ZA 10 (IEC: PR70, ANSI/NEDA: 7005ZD). Тип: цинк-въздух Капацит..
Extra Adv. N°13 (PR48)
Rayovac
5.90 лв.
Пакет (6 броя) батерии за слухов апарат Rayovac Extra Advanced модел ZA 13 (IEC: PR48, ANSI/NEDA: 7000ZD). Тип: цинк-въздух Капацит..
Extra Adv. N°312 (PR41)
Rayovac
5.90 лв.
Пакет (6 броя) батерии за слухов апарат Rayovac Extra Advanced модел ZA 312 (IEC: PR41, ANSI/NEDA: 7002ZD). Тип: цинк-въздух Капаци..
Extra Adv. N°675 (PR44)
Rayovac
5.90 лв.
Пакет (6 броя) батерии за слухов апарат Rayovac Extra Advanced модел ZA 675 (IEC: PR44, ANSI/NEDA: 7003ZD). Тип: цинк-въздух Капацитет:..
Implant Pro+ N°675 (PR44)
Rayovac
7.50 лв.
Пакет (6 броя) батерии за слухов апарат Rayovac Implant Pro+ 675 (IEC: PR44, ANSI/NEDA: 7003ZD, 675CPZM).Тип: цинк-въздух Капацитет: 64..
Контейнер за батерии
Джобен контейнер за батерии за слухов апарат с три отделения. Позволява ви да носите навсякъде с вас резервни батерии за вашия слухов апарат, без..
Тестер за батерии
Джобен тестер за батерии за слухов апарат. Позволява ви да проверявате нивото на заряд на батериите за вашия слухов апарат, за да можете да плани..
Почистващ инструмент 5-в-1
Джобен инструмент за почистване на слухов апарат с пет накрайника и гнезда за резервни батерии.Различните накрайници изпълняват следните функции:..
Показани 1 до 8 от 8 (1 стр.)

Как да определим правилния модел батерия за слухов апарат

Батериите за слухов апарат се идентифицират еднозначно по номера на модела, IEC кода на батерията и по цвета на опаковката. Производителите на такива батерии използват еднаква цветна маркировка на опаковките, а производителите на слухови апарати посочват модела на видно място в документацията на съответния модел. Но дори да не разполагате с тази документация или се налага да поръчате батерии за ваш близък и не знаете какъв вид батерии са необходими, най-сигурният начин е да попитате за цвета на предишната опаковка батерии: всички ние помним цветове много по-лесно от цифри и вероятността за грешка е минимална.


Модел # IEC код Опаковка
10 PR70 жълта
13 PR48 оранжева
312 PR41 кафява
675 PR44 синя

 

Важно е да знаете:

Цинково-въздушните батерии изискват активиране преди употреба. За целта е необходимо да отлепите защитното фолио от гърба на батерията и да я оставите да престои на проветриво място около 1 минута, преди да я поставите в слуховия апарат. След като веднъж батерията се активира, не е възможно прекъсване на окислителния процес, дори ако поставите обратно защитното фолио. Бъдете готови да разхерметизирате батерията едва когато възнамерявате да я поставите в устройството.

По същата причина, ако измерите напрежението на неразпечатана и неактивирана цинк-въздушна батерия, ще отчетете стойност в интервала 1.1~1.3V. Такива показания са нормални и не означават, че батерията е изтощена. След контакт с въздуха, напрежението бързо ще започне да нараства, докато достигне номиналната си стойност (1.4~1.45V).