Марка: Rayovac
EAN: 5000252100980
Код на продукт: EX-ZA312-8pk
Наличност: Да
7.20 лв.

Кол.

Въпроси за този продукт?

Пакет 8 броя батерии за слухов апарат Rayovac Extra Advanced модел ZA 312 (IEC: PR41, ANSI/NEDA: 7002ZD).

  • Тип: цинк-въздух 
  • Капацитет: 180 mAh
  • Габарити: Ø=7.9 mm, H=3.6 mm
  • Тегло: 0.53 g
  • Произведени във Великобритания
  • Срок на годност: февруари 2027 г. или по-дълъг


Обявените цени са за опаковка (8 батерии)

Напишете ревю

Забележка: HTML не се транслира!
Етикети: 312, pr41

Как да определим правилния модел батерия за слухов апарат

Батериите за слухов апарат се идентифицират еднозначно по номера на модела, IEC кода на батерията и по цвета на опаковката. Производителите на такива батерии използват еднаква цветна маркировка на опаковките, а производителите на слухови апарати посочват модела на видно място в документацията на съответния модел. Но дори да не разполагате с тази документация или се налага да поръчате батерии за ваш близък и не знаете какъв вид батерии са необходими, най-сигурният начин е да попитате за цвета на предишната опаковка батерии: всички ние помним цветове много по-лесно от цифри и вероятността за грешка е минимална.


Модел # IEC код Опаковка
10 PR70 жълта
13 PR48 оранжева
312 PR41 кафява
675 PR44 синя

 

Важно е да знаете:

Цинково-въздушните батерии изискват активиране преди употреба. За целта е необходимо да отлепите защитното фолио от гърба на батерията и да я оставите да престои на проветриво място около 1 минута, преди да я поставите в слуховия апарат. След като веднъж батерията се активира, не е възможно прекъсване на окислителния процес, дори ако поставите обратно защитното фолио. Бъдете готови да разхерметизирате батерията едва когато възнамерявате да я поставите в устройството.

По същата причина, ако измерите напрежението на неразпечатана и неактивирана цинк-въздушна батерия, ще отчетете стойност в интервала 1.1~1.3V. Такива показания са нормални и не означават, че батерията е изтощена. След контакт с въздуха, напрежението бързо ще започне да нараства, докато достигне номиналната си стойност (1.4~1.45V).

 


Всички цени в каталога включват 20% ДДС