Марка: Prolific
Код на продукт: PL2303HX
Гаранция: 24 месеца
Наличност: Да
15.00 лв.

Кол.

Въпроси за този продукт?

Преобразувател PL2303HX на серийна комуникация RS-232 (TTL нива) към USB интерфейс. Емулира COM порт под Windows. Служи за връзка между компютър и различни периферни устройства, които приемат и предават информация в сериен формат (напр. сателитни приемници). Съвместим със универсалните зарядни устройства iMAX B6 и iMAX B6AC+, които подават информация в реално време за зарядния процес. Окомплектован с удължителен (F/F) кабел Dupont с дължина 20 см.

Забележка: устройствата от последната партида (2022 г.) се различават несъществено по разположението на компонентите върху платката спрямо снимката. Интегралната схема е завъртяна на 90° и кварцът е поставен успоредно на нея. Върху цялата дължина на платката е поставен защитен кожух от термосвиваем шлаух с дебелина 0.2 mm.

 

При първоначално поставяне на устройството в USB порта на компютри с операционна система Windows 8.x и 10 се инсталира автоматично драйвер, който го кръщава PL2303HXA PHASED OUT SINCE 2012 и не му позволява да се добави като допълнителен COM порт. За да използвате устройството под тези версии на операционната система, е необходимо да изтеглите обновената версия на драйвера (3.3.2.102), която заобикаля това ограничение, и да обновите версията на автоматично инсталирания драйвер до новата версия посредством Device Manager. След тази интервенция, устройството отново се разпознава правилно като Prolific USB-to-Serial Comm Port. За момента не разполагаме с информация дали устройството е съвместимо с Windows 11.

Напишете ревю

Забележка: HTML не се транслира!

 


Всички цени в каталога включват 20% ДДС