Марка: Rayovac
Код на продукт: EX-ZA13/6pk
Наличност: Да
5.40 лв.


Цена с отстъпка за количество:
5+ бр. 5.40 лв. 5.10 лв.
10+ бр. 5.40 лв. 4.80 лв.
30+ бр. 5.40 лв. 4.50 лв.

Обявените цени са за цяла опаковка (6 батерии)

Кол.

Въпроси за този продукт?

Пакет (6 броя) батерии за слухов апарат Rayovac Extra Advanced модел ZA 13 (IEC: PR48, ANSI/NEDA: 7000ZD).

  • Тип: цинк-въздух 
  • Капацитет: 310 mAh
  • Габарити: Ø=7.9 mm, H=5.4 mm
  • Тегло: 0.86 g
  • Произведени във Великобритания
  • Срок на годност: април 2022 г. или по-дълъг


Обявените цени са за опаковка (6 батерии)

За този продукт няма написани ревюта.

Напишете ревю

Забележка: HTML не се транслира!
Етикети: 13, pr48
Близки или свързани продукти

Как да определим правилния модел батерия за слухов апарат

Батериите за слухов апарат се идентифицират еднозначно по номера на модела, IEC кода на батерията и по цвета на опаковката. Производителите на такива батерии използват еднаква цветна маркировка на опаковките, а производителите на слухови апарати посочват модела на видно място в документацията на съответния модел. Но дори да не разполагате с тази документация или се налага да поръчате батерии за ваш близък и не знаете какъв вид батерии са необходими, най-сигурният начин е да попитате за цвета на предишната опаковка батерии: всички ние помним цветове много по-лесно от цифри и вероятността за грешка е минимална.


Модел # IEC код Опаковка
10 PR70 жълта
13 PR48 оранжева
312 PR41 кафява
675 PR44 синя

 

Важно е да знаете:

Цинково-въздушните батерии изискват активиране преди употреба. За целта е необходимо да отлепите защитното фолио от гърба на батерията и да я оставите да престои на проветриво място около 1 минута, преди да я поставите в слуховия апарат. След като веднъж батерията се активира, не е възможно прекъсване на окислителния процес, дори ако поставите обратно защитното фолио. Бъдете готови да разхерметизирате батерията едва когато възнамерявате да я поставите в устройството.

По същата причина, ако измерите напрежението на неразпечатана и неактивирана цинк-въздушна батерия, ще отчетете стойност в интервала 1.1~1.3V. Такива показания са нормални и не означават, че батерията е изтощена. След контакт с въздуха, напрежението бързо ще започне да нараства, докато достигне номиналната си стойност (1.4~1.45V).