Марка: Opus
Код на продукт: BT-C3100 v2.2
Гаранция: 24 месеца
Наличност: Да
99.00 лв.

Кол.

Въпроси за този продукт?

Opus BT-C3100 e интелигентно зарядно устройство и анализатор, което работи както с NiMH/NiCd, така и с Li-Ion акумулатори. С негова помощ можете да зареждате, разреждате и освежавате акумулатори, както и да измервате техния капацитет.

Магазин DC Power предлага най-новата хардуерна ревизия на устройството: ревизия 2.2. Същото устройство (ver 2.2) се предлага на американския пазар с маркировка на модела BT-C3400.

Opus BT-C3100 използва микропроцесор за следене и управление на заряда, който разпознава типа на поставената батерия и подбира правилния заряден алгоритъм: Negative Delta V + Trickle Charge за NiMH/NiCd акумулатори и Constant Current/Constant Voltage (CC/CV) за Li-Ion акумулатори.


Opus BT-C3100 е първото устройство от класа на Maha MH-C9000 и SkyRC NC2500, което дава допълнителната възможност да измервате капацитета на Li-Ion акумулатори.


Гнездата на зарядното устройство са с променлива дължина и приемат всички видове цилиндрични акумулатори от 16340 до 26650 и капацитет от 100 до 20,000 mAh.

Управлението на зарядните канали е автономно и гнездата могат да бъдат програмирани едновременно (за еднакъв режим на работа) или самостоятелно (за различни режими на отделните канали), а зарядният и разрядният ток могат да се ограничават за всяко гнездо поотделно. Допустимите стойности на зарядния ток са 200/500/700/1000 mA за заряд при запълване на всичките гнезда, а ако се използват само двете крайни гнезда, токът може да бъде увеличен до 1.5 или 1.8A. Разрядният ток е с големина 500 mA.

Течнокристалният дипслей на Opus BT-C3100 показва режима на работа за съответния канал, протичащия ток (в mA), измерения до момента капацитет (в mAh), напрежението между терминалите на батерията (във V) и изминалото време от началото на програмата. Посредством четирите бутона за избор на канал и бутона Display можете да настроите устройството да показва различни показания за отделните канали.

Комплектът на Opus BT-C3100 включва:

  • самото зарядно устройство
  • адаптер за включване към мрежата с български щепсел
  • ръководство на потребителя на български език

Магазин DC Power доставя устройството Opus BT-C3100 с 24-месечна гаранция.

Христо 08.12.2017

Зарядното си работи много добре.Единствено не ми харесва факта ,че когато батериите паднат под определен волтаж не иска да ги зарежда.Тогава се налага да ги слагам на зарядно на XTAR.То си ги зарежда без проблем.

Напишете ревю

Забележка: HTML не се транслира!
Близки или свързани продукти

 


Всички цени в каталога включват 20% ДДС