Марка: Opus
Код на продукт: BT-C3100 v2.2
Гаранция: 24 месеца
Наличност: ⌛ Очакваме зареждане
99.00 лв.

Кол.

Въпроси за този продукт?

Opus BT-C3100 e интелигентно зарядно устройство и анализатор, което работи както с NiMH/NiCd, така и с Li-Ion акумулатори. С негова помощ можете да зареждате, разреждате и освежавате акумулатори, както и да измервате техния капацитет.

Магазин DC Power предлага най-новата хардуерна ревизия на устройството: ревизия 2.2. Същото устройство (ver 2.2) се предлага на американския пазар с маркировка на модела BT-C3400.

Opus BT-C3100 използва микропроцесор за следене и управление на заряда, който разпознава типа на поставената батерия и подбира правилния заряден алгоритъм: Negative Delta V + Trickle Charge за NiMH/NiCd акумулатори и Constant Current/Constant Voltage (CC/CV) за Li-Ion акумулатори.


Opus BT-C3100 е първото устройство от класа на Maha MH-C9000 и SkyRC NC2500, което дава допълнителната възможност да измервате капацитета на Li-Ion акумулатори.


Гнездата на зарядното устройство са с променлива дължина и приемат всички видове цилиндрични акумулатори от 16340 до 26650 и капацитет от 100 до 20,000 mAh.

Управлението на зарядните канали е автономно и гнездата могат да бъдат програмирани едновременно (за еднакъв режим на работа) или самостоятелно (за различни режими на отделните канали), а зарядният и разрядният ток могат да се ограничават за всяко гнездо поотделно. Допустимите стойности на зарядния ток са 200/500/700/1000 mA за заряд при запълване на всичките гнезда, а ако се използват само двете крайни гнезда, токът може да бъде увеличен до 1.5 или 1.8A. Разрядният ток е с големина 500 mA.

Течнокристалният дипслей на Opus BT-C3100 показва режима на работа за съответния канал, протичащия ток (в mA), измерения до момента капацитет (в mAh), напрежението между терминалите на батерията (във V) и изминалото време от началото на програмата. Посредством четирите бутона за избор на канал и бутона Display можете да настроите устройството да показва различни показания за отделните канали.

Комплектът на Opus BT-C3100 включва:

  • самото зарядно устройство
  • адаптер за включване към мрежата с български щепсел
  • ръководство на потребителя на български език

Магазин DC Power доставя устройството Opus BT-C3100 с 24-месечна гаранция.

Напишете ревю

Забележка: HTML не се транслира!
Близки или свързани продукти

 


Всички цени в каталога включват 20% ДДС